موارد مصرف آکاربوز

آکاربوز هضم کربوهیدرات ها در بدن را کاهش می دهد ، و به شما کمک می کند که بتوانید قند خون خود را کنترل کنید .(قند خون را تنظیم می‌کند )

آکاربوز همراه با رژیم غذایی و ورزش برای درمان دیابت نوع ۲ ، استفاده می شود . آکاربوز گاهی در ترکیب با انسولین یا سایر دارو های درمانی برای دیابت ، استفاده می شود .

اطلاعات مهم در مورد آکاربوز

اگر شما بیماری التهاب روده ، زخم و انسداد روده و یا سیروز کبدی دارید ، نباید از آکاربوز استفاده کنید . اگر در وضعیت کتواسیدوز دیابتی هستید ، نباید از این دارو استفاده کنید . ( برای درمان با انسولین ، حتما با پزشک خود تماس بگیرید .)

پیش از مصرف آکاربوز

اگر شما به اکاربوس حساسیت دارید ، یا دارای بیماری های زیر هستید ، نباید از آن استفاده کنید :

  •  بیماری التهاب روده
  • انسداد های روده
  • اختلال گوارشی که روی روده شما تاثیر می گذارد
  • زخم روده (روده بزرگ )
  • سیروز کبدی
  • کتواسیدوز دیابتی ( یا دیابت از نوع کتواسیدوز ) ( برای درمان با انسولین با پزشک خود تماس بگیرید .)

برای اطمینان از این که آکاربوز برای شما ،ایمن و بی ضرر است ؛ اگر مشکلات زیر را دارید ، به پزشک خود اطلاع دهید :

  •  بیماری کبدی
  • بیماری کلیوی
  • بیماری روده یا اختلال روده
  • بیماری  ‌معده

انتظار نمی رود این دارو به یک جنین آسیب برساند ، اما حتما ، اگر باردار هستید و یا قصد بارداری دارید ، به پزشک خود اطلاع دهید . این که آیا این دارو می تواند وارد شیر مادر شود ، و به نوزادی که از شیر مادر تغذیه میکند صدمه برساند تا کنون مشخص نشده است. در طول مصرف آکاربوز از شیر دادن به نوزاد خودداری کنید.

استفاده از آکاربوز برای افرادی که کمتر از 18 سال دارند مجاز نیست.

نحوه مصرف آکاربوز

تمامی دستورالعمل هارا ، که بر روی برچسب دارو می باشد ، با دقت مطالعه کنید. این دارو، را بیشتر یا کمتر از مقدار تجویز شده ، اصلا استفاده نکنید .

مصرف آکاربوز، معمولا همراه با یک وعده غذایی اصلی ، توصیه می شود ، مگر این که پزشک شما نظری ، غیر از این داشته باشد .

قند خون شما باید مدام کنترل شود ، و حتی ممکن به آزمایش مکرر خون نیاز باشد.

در صورتی که آکاربوز را همراه با سایر داروهای دیابتی مانند انسولین مصرف میکنید؛ احتمال افت قند خون در شما وجود دارد.

قند خون پایین ( هیپوگلیسمی ) برای تمامی کسانی که دیابت دارند ، اتفاق می افتد ؛ که علائم آن عبارتند از : سردرد ، گرسنگی ، عرق کردن ، سردرگمی ، تحریک پذیری ، سرگیجه یا احساس تلو تلو خوردن .

اگر قند خون پایین دارید ، همیشه بسته دکستروز را همراه خود داشته باشید . در زمان مصرف آکاربوز، مصرف دکستروز بهتر از شکر یا قند در درمان هیپوگلیسمی می باشد . منابع دکستروز عبارتند از : عسل ، خرما ، کشمش ، الو ، آلو خشک ، انگور یا قرص گلوکز . اطمینان حاصل کنید که خانواده و دوستان نزدیک شما ، می دانند چگونه به شما در شرایط اضطراری کمک کنند .

اگر شما دارای هیپوگلیسمی شدید هستید و نمیتوانید بخورید یا بیاشامید ، از تزریق گلوکاگون استفاده کنید ، به پزشک خود اطلاع دهید ، او یک کیت تزریقی اضافی گلوکاگون برای شما تجویز می کند ، و به شما امورش می دهد که چگونه از آن استفاده کنید . همچنین به نشانه های قند خون بالا ، توجه داشته باشید: افزایش تشنگی ، افزایش ادرار ، گرسنگی ، خشکی دهان ، بوی میوه ای تنفس ، خواب الودگی ، خشکی پوست ، کاهش سطح بینایی و کاهش وزن .

قند خون خود را با دقت در زمان استرس ، سفر ، بیماری ، موارد اورژانسی ، ورزش شدید ، زمان مصرف الکل و زمان مصرف غذا ، کنترل و بررسی کنید .چرا که این موارد می توانند ، سطح گلوکز شما را تحت تاثیر قرار دهند و در نتیجه نیاز به تغییر دوز دارو باشد. دوز دارو و برنامه مصرف آن را ، بدون مشاوره با پزشک خود تغییر ندهید .

آکاربوز تنها بخشی از یک برنامه کامل درمان است که ممکن است شامل: رژیم غذایی ، ورزش ، کنترل وزن ، ازمایش قند خون منظم و مراقبت ویژه پزشکی باشد . دستورالعمل های پزشک خود را با دقت انجام دهید .

این دارو را ، در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرما نگه دارید . وقتی که استفاده شما از دارو تمام شد ، بطری را به صورت کامل ببندید .( بطری محکم بسته شود .)

در صورت فراموش کردن مصرف دارو

وعده قرصی را که فراموش کردید ، به محض به یادآوردن ، بخورید . (حتما با غذا مصرف شود .) اگر بیش از ۱۵ دقیقه از زمانی که غذا خوردن تان را شروع کرده اید، گذشته است ، هنوز هم می توانید آکاربوز را مصرف کنید ، اما تاثیر آن کمتر از زمانی است که همراه با اولین لقمه غذا قرص را می خورید . بین دو وعده غذایی آکاربوز را مصرف نکنید و زمانی که یک بار خوردن قرص را فراموش می کنید ، برای جبران داروی از دست داده ، دارو را اضافه نخورید .

در صورت مصرف بیش از حد (اووردوز)

در صورت بروز اووردوز به اورژانس مراجعه کنید.. در صورت مصرف بیش از حد، ۴ الی ۶ ساعت ، از خوردن و نوشیدن هرگونه کربوهیدرات ، پرهیز کنید .

در طول مصرف آکاربوز

شما باید از نوشیدن الکل اجتناب کنید ، الکل می تواند قند خون شمارا کاهش دهد ، از مصرف آنزیم های گوارشی مثل پانکراتین و استفاده همزمان آمیلاز یا لیپاز با آکاربوز خودداری کنید ، چرا که این انزیم ها می توانند ، شرایط برای جذب آکاربوز ، سخت تر کنند .

عوارض جانبی آکاربوز

در صورتی که علائم و واکنش های حساسیتی زیر را نسبت به دارو داشتید ، به کمک های پزشکی اضطراری مراجعه کنید : کهیر ، تنگی نفس ، تورم صورت ، لبها ، زبان یا گلو .

در صورتی که هریک از حالات زیر را داشتید با پزشک خود تماس بگیرید :

  • یبوست شدید
  • درد شدید معده ، اسهال خونی
  • بروز کبودی با کمترین جراحت
  • خونریزی غیر معمول ( بینی ، دهان ، واژن ، مقعد)
  • بنفش یا قرمز شدن نقاطی مشخص از پوست شما
  • مشکلات کبدی -حالت تهوع ، درد ناحیه فوقانی معده، خارش ، احساس خستگی ، از دست دادن اشتها ، ادرار تیره ، مدفوع رنگ رسی ، زردی ( زرد شدن پوست یا چشم )

عوارض جانبی رایج ممکن است شامل موارد زیر باشد :

  •  ناراحتی معده ، گاز ، نفخ
  • اسهال خفیف
  • خارش خفیف پوست

این لیست کاملی از عوارض جانبی نیست ، و ممکن است موارد دیگری نیز رخ دهد . درباره عوارض جانبی حتما با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

اگر آکاربوز را با سایر دارو های که برای افزایش قند خون استفاده می شود ، مصرف کنید ؛ به احتمال زیاد دچار  قند خون بالا می شوید . داروهایی مثل :

  •  ایزونیازید ( درمان سل )
  • نیاسین
  • برچسب های حاوی نیکوتین
  • قرص های ضد بارداری و هورمون های دیگر
  • دارو های ادرار آور یا قرص آب
  • دارو های های مرتبط با بیماری های قلبی و فشار خون
  • انسولین ها و دارو های خوراکی دیابت
  • قرص های رژیم غذایی ، محرک ها ، دارو های درمان آسم ، سرما خوردگی و آلرژی
  • فنوتیازین
  • دارو های ضد تشنج ( دیلانتین )
  • استروئید ها
  • دارو های مرتبط با تیروئید

همه ی تداخلات دارویی احتمالی به صورت کامل در این راهنمای دارویی ذکر نشده است .

پرسش سوال

اگر هنوز سوالی در رابطه با قرص آکاربوز دارید. میتوانید آن را در انجمن پرسش و پاسخ مطرح کرده و متخصصین مربوطه در وب سایت به آن جواب دهند.

مترجم: فرهاد نامدار
نوشته شده در 06 آبان 1396
مرجع : www.drugs.com




دیدگاه کاربران درباره قرص آکاربوز

حسین گلزاری

با سلام چرا پزشک من با توجه به مصرف قرص های اماودیپین لوزارتان و متورال برای من اکاریوز تجویز کرده مگر تداخل دارویی نامناسب ندارند

ارسال جواب

داروی

آکاربوز با داروهایی تداخل داره ک قندخون و افزایش میده تداخلات آکاربوز ایزونیازید ( درمان سل ) نیاسین برچسب های حاوی نیکوتین قرص های ضد بارداری و هورمون های دیگر دارو های ادرار آور یا قرص آب دارو های های مرتبط با بیماری های قلبی و فشار خون انسولین ها و دارو های خوراکی دیابت قرص های رژیم غذایی ، محرک ها ، دارو های درمان آسم ، سرما خوردگی و آلرژی فنوتیازین دارو های ضد تشنج ( دیلانتین ) استروئید ها دارو های مرتبط با تیروئید لطفا طبق دستور پزشکی دیگر مصرف شه

کاظم یوسفی

به پزشک خود مراجعه کردم ضمن اینکه اعلام کردم نفع شدید و تنگی نفس برایم عارض شد فرمودند تحمل کنید تا 1/5 ماه آینده استفاده کنید بعدا تعقیر میدهم حالا نظر شما هم همین است . لطفا به مشورت من پاسخ دهید. ممنون

ارسال جواب

کاظم یوسفی

به پرسش سوال بنده پاسخ دهید . ممنون

داروی

سلام نفخ از عوارض جانبی رایج این دارو می باشد اما تنگی نفس جزو عوارض قرص آکاربوز ثبت نشده است. برای حصول اطمینان با پزشک دیگری نیز مشورت کنید.

كريم ابدي

با سلام و عرض احترام من روزانه 2عدد آکاربوز50و و يك عدد لوزار 25ويك عدد گلي بنگلاميد و يك عدد قرص لووكسين مصرف ميكنم اخيرا پلاكت خونم پايين اومده (88)ايا قرصهاي فوق عامل پايين اومدن پلاكت شده خواهشمند است توضيح دهيد متشكرم

ارسال جواب

داروی

سلام شما باید به پزشک مراجعه کنید تا علت علائمی که ذکر کردید تشخیص داده شود و سپس با توجه به نظر پزشک اقدام به درمان کنید.

شادی

سلام.من قرص اکابر را بدون داشتن بیماری دیابت صرفا برای لاغری استفاده میکنم..هروز و گاهی حتی تا ۴ عدد در روز ..ممکنه بفرمائید عوارض این کار چه میتواند باشد

ارسال جواب

داروی

اول اینکه بدون تجویز پزشک مصرف نشه از عوارض آکاربوز ناراحتی معده ، گاز ، نفخ اسهال خفیف خارش خفیف پوست البته اینا عوارض رایجه عوارض دیگه هم داره

mohamad

این دارو را از کجا تهیه کنم؟

ارسال جواب

داروی

اگر دارو را در داروخانه ها نیافتید، می توانید با شماره تماس 1940 تماس بگیرید تا شما را در تهیه و خرید دارو راهنمایی کنند.

ملیکا موحد

در صورت داشتن سنگ کلیه میشه از اکابوز استفاده کرد؟

ارسال جواب

داروی

با توجه به شرایطی که دارید، برای حصول اطمینان از اینکه این دارو این دارو برای شما مضر هست یا نه، با پزشک خود مشورت کنید.

ali

بهترین زمان مصرف قرص آکاربوز چه زمانی است؟

ارسال جواب

داروی

این قرص معمولا همراه با یک وعده غذایی اصلی مصرف می شود.

نیمامحمدی

انتی هیستامین با اکاربوز تداخل داره؟

ارسال جواب

داروی

بله آنتی هیستامین ها می توانند با قرص آکاربوز تداخل دارویی ایجاد کنند. داروها را باهم مصرف نکنید.

الهه طاهری

سلام فردی که بیماری کبد داشته باشه میتونه این دارو رو مصرف کنه یا خیر؟

ارسال جواب

داروی

اگر بیماری کبدی دارید، برای حصول اطمینان از اینکه این دارو این دارو برای شما مضر هست یا نه، با پزشک خود مشورت کنید.

مریم رحمانی

در صورت داشتن بیماری کبدی میشه از این دارو استفادا کرد یا خیر؟

ارسال جواب

داروی

در صورتی که بیماری کبدی دارید، برای حصول اطمینان از اینکه این دارو این دارو برای شما مضر هست یا نه، با پزشک خود مشورت کنید.

ali

فرد ۱۵ ساله میتونه قرص آکاربوز مصرف کنه؟

ارسال جواب

داروی

خیر مصرف این دارو برای افراد کمتر از ۱۸ سال مجاز نیست.

الهام

مصرف انسولین با داروی اکاربوز میتونه اختلال ایجاد کنه؟

ارسال جواب

داروی

بله انسولین و قرص آکاربوز باهم تداخل دارویی دارند.

مونارحیمی

آیا آکاربوز رو میشه جایگزین انسولین کرد؟

ارسال جواب

داروی

بدون اجازه پزشک دارویی را جایگزین نکنید.

ملیکا کتابدار

اکاربوز با انسولین هر دورو میشه استفاده کرد؟

ارسال جواب

داروی

خیر این دو دارو باهم تداخل دارویی دارند. باهم مصرف نشود.

زهرا ابراهیمی

شرایط نگهداری قرص آکاربوز به چه صورت هست؟!

ارسال جواب

داروی

این دارو را ، در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید. درب دارو را بعد مصرف محکم ببندید.

منصور عباسی

میشه از آکاربوز برای درمان دیابت نوع ۲ بدون ورزش و رعایت رژیم غذایی استفاده کرد؟!

ارسال جواب

داروی

این دارو در کنار رژیم غذایی درست و ورزش برای درمان دیابت نوع ۲ موثر است.

sara karimi

سلام به طور کلی آکاربوز چه تاثیری بررروی قند خون دارد؟

ارسال جواب

داروی

این دارو قند خون بدن را کنترل و به طور کلی تنظیم می کند.

فایزه قربانپور

ینی برای استفاده از آکاربوز باید انسولین تزریقی رو قطع کرد ؟

ارسال جواب

داروی

این دو دارو ممکن است باهم باعث بروز تداخل دارویی بشوند. حتما پیش از مصرف باید با پزشک خود مشورت کنید.

farzane

قرص آکاربوز چه نکات مثبتی برای فرد دیابتی داره ؟

ارسال جواب

داروی

این دارو هضم کربوهیدرات ها در بدن را کاهش می دهد ، و به تنظسم و کنترل قند خون شما کمک می کند.

امیدی فر

کبد چرب هم نیز از موارد منع مصرف قرص آکاربوز محسوب میشه ؟

ارسال جواب

داروی

بله نباید از این دارو استفاده کنید.

mohamad

بیمار انسولین ینی می‌تونه از قرص آکاربوز استفاده کنه ؟

ارسال جواب

داروی

باید پزشک تشخیص دهد که شما باید از چه دارویی استفاده کنید. با پزشک مشورت کنید.

Zahra

برای درد استخوان فقسه سینه میتونه موثر باشه؟

ارسال جواب

داروی

خیر تاثیری ندارد.

samir

میتونه باعث کاهش وزن بشه؟

ارسال جواب

داروی

این دارو در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می تواند باعث کاهش وزن شود.

نازنین اشرفی

این دارو روی دیابت نوع یک هیچ اثری نداره؟

ارسال جواب

داروی

خیر این دارو برای دیابت نوع ۲ مصرف می شود.

سهرابی

بیست ساله که دیابت نوع 2 دارم، قرص متفورمین و گلی بن کلامید میخورم ولی قندم رو خوب پایین نمیاره، آکاربوز رو تازه میخوام با نظر پزشکم استفاده کنم. لطفا راهنمایی کنید

ارسال جواب

داروی

این دارو می تواند قند خون را تنظیم کند. اگر پزشک تجویز کرده دارو را طبق دستور مصرف کنید.

heva

مصرف این دارو ممکنه که به کبد آسیب بزنه؟

ارسال جواب

داروی

بله این دارو می تواند باعث بروز مشکلات کبدی بشود.

nazi

سلام من روزی یکعددمتفورمین مصرف می کنم وقندم ۱۱۰ است.ایا میتوانم بجایش ازقرص اکاربوز استفاده کنم؟

ارسال جواب

داروی

برای جایگزین کردن دارو حتما باید با‌پزشک‌ معالج خود مشورت کنید سپس اقدام‌ نمایید.

samir

دکتر کسایی که فشار خون بالایی دارند هم میتونن از این دارو استفاده کنن؟

ارسال جواب

داروی

افرادی که فشار خون‌ بالا دارند، باید برای اطمینان از بی خطر بودن این دارو با پزشک خود صحبت نمایند.

سهیلا ذاکریان

سلام دکتر من جدیدن ها اندوسکپی کردم این قصر اکه بخورم برام ضرر نداره؟

ارسال جواب

داروی

حتما پیش از مصرف قرص آکاربوز پزشک را از شرایط و سابقه پزشکی خود باخبر کنید.

مهتاب

همراه با انسولین میشه استفاده کرد؟ یا باید از هرکدام جدا گانه استفاده کرد؟

ارسال جواب

داروی

در صورت تجویز پزشک از هر دو دارو استفاده کنید زیرا ممکن است نیازی به مصرف همزمان دو دارو نباشد. اگر باید هر دو را مصرف کنید با فاصله استفاده کنید.


ارسال دیدگاه برای قرص آکاربوز

شما می توانید سوال های خود را در انجمن پرسش و پاسخ وب سایت داروی مطرح کنید و پزشکان و متخصصین داروی در این رابطه پاسخ دهند.

برای ارسال دیدگاه در این وب سایت شما بایستی قوانین وب سایت را در این رابطه مطالعه کنید.