موارد مصرف فکسوفنادین

فکسو فنادین جزو گروهی از داروهاست که به آنتی هیستامین ها موسوم هستند. فکسوفنادین برای کاهش علایم حساسیت فصلی (آبریزش بینی، خارش چشم ها، سقف دهان یا گلو، عطسه و...) مورد استفاده قرار میگیرد.

این دارو همچنین برای درمان کهیر نیز استفاده میشود.

نحوه مصرف فکسوفنادین

اگر بدون تجویز و نسخه پزشک از این دارو استفاده میکنید پیش از مصرف آن تمام راهنمایی های موجود در بسته بندی دارو را به دقت مطالعه کنید. این دارو معمولا دو نبت در روز مصرف میشود (هر 12 ساعت یک بار). درصورتی که پزشک این دارو را برای تان تجویز کرده است در مورد نحوه مصرف آن دستورات پزشک را دنبال کنید.

اگر از شکل مایع فکسوفنادین استفاده میکنید پیش از مصرف بطری حاوی دارو را به خوبی تکان دهید. همچنین پیش از مصرف، دوز دارو را با استفاده از قاشق های مخصوص سنجش دوز دارو اندازه گیری کنید. فکسوفنادین میتواند همراه غذا یا بدون آن مصرف شود. اگر از قرص های فکسوفنادین که دارای سرعت انحلال سریع تری هستند استفاده میکنید بهتر است آن را با معده خالی مصرف کنید. اجازه دهید که قرص های با سرعت انحلال بالا، روی زبان تان حل شوند و سپس آن را ببلعید.(همراه آب یا بدون آن). تا زمانی که قصد استفاده از دارو را ندارید آن را از بسته بندی خارج نکنید.

قرص و کپسول های فکسوفنادین را تنها با آب مصرف کنید و از بلعیدن آن همراه با آب میوه (مانند آب سیب، پرتغال یا گریپ فروت) خودداری کنید؛ این موارد میتوانند جذب فکسوفنادین را کاهش دهند.

مقدار داروی تجویز شده به سن، شرایط پزشکی و روند پاسخ به درمان بستگی دارد. از مصرف فکسوفنادین بیشتر از مقدار و زمان توصیه شده توسط پزشک خودداری کنید.

تا دو ساعت پس از مصرف فکسوفنادین نباید از آنتی اسید های حاوی منیزیم و آلومینیوم استفاده کنید. این آنتی اسید ها میتوانند جذب فکسوفنادین را کاهش دهند.

درصورتی که پس از مصرف دارو علایم بیماری بهبود نیافت یا رو به وخامت گذاشت به پزشک اطلاع دهید.

درصورت مصرف بیش از حد (اووردوز): اگر فردی دچار اووردوز شد و علایم جدی مانند از حال رفتن و مشکل در تنفس را داشت فورا با اورژانس تماس بگیرید.

در صورت فراموش کردن مصرف دارو: نوبت از دست رفته دارو را به محض یادآوری، مصرف کنید. اگر تقریبا نزدیک به زمان مصرف نوبت بعدی هستید، از مصرف مقدار از دست رفته چشم پوشی کنید. برای جبران کردن داروی از دست رفته، داروی اضافی مصرف نکنید.

عوارض جانبی فکسوفنادین

بسیاری از افرادی که از فکسوفنادین استفاده میکنند عوارض جانبی جدی را تجربه نمیکنند.

احتمال وقوع سرفه، تب یا ناراحتی معده وجود دارد. درصورتی که هریک از این موارد ادامه داشت و یا رو به وخامت گذاشت به پزشک اطلاع دهید.

واکنش شدید آلرژیک به فکسوفنادین نادر است در هر صورت اگر متوجه علایم واکنش آلرژیک شدید فورا به اورژانس مراجعه کنید. این علایم میتواند شامل جوش های پوستی، خارش، تورم (به ویژه در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه و مشکل در تنفس باشد.

هشدار ها و موارد احتیاط

پیش از مصرف فکسوفنادین درصورت داشتن حساسیت نسبت به این دارو یا سایر مواد، پزشک را در جریان بگذارید. این دارو میتواند حاوی برخی از مواد غیر فعال باشد که میتوانند سبب بروز حساسیت شوند.

قبل از مصرف فکسوفنادین ، سابقه بیماری های خود مخصوصا بیماری کلیوی را به پزشک اطلاع دهید.

درصورت داشتن جراحی، از پیش پزشک یا دندانپزشک خود را درمورد تمام داروهایی که مصرف میکنید (اعم از داروهای با نسخه یا بدون نیاز به نسخه پزشک و یا داروهای گیاهی) مطلع سازید.

داروهای مایع میتوانند حاوی شکر باشند. همچنین قرص هایی که دارای انحلال سریع هستند میتوانند حاوی آسپارتام باشند. درصورتی که به دیابت، فنیل کتونوری یا هر بیماری دیگر که به سبب آن مجبورید از برخی مواد غذایی پرهیز کنید مبتلا هستید؛ در مورد مصرف فکسوفنادین با پزشک مشورت کنید.

این دارو در دوران بارداری تنها در مواقعی میتواند مصرف شود که نیاز به آن ضروری باشد.

فکسوفنادین میتواند وارد شیر مادر شود. پیش از شیر دادن به نوزاد با پزشک مشورت کنید.

دارو را در دمای اتاق و دور از رطوبت و تابش نور نگهداری کنید. از قرار دادن دارو در حمام اجتناب کنید. نحوه نگهداری شکل های مختلف فکسوفنادین میتوانند متفاوت با یکدیگر باشند. (به راهنمای دارو مراجعه کنید). داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی میتوانند چگونگی عملکرد داروها را در بدن تغییر دهند. درمورد تمام داروهای مصرفی، ویتامین ها و یا داروهای گیاهی پزشک را در جریان بگذارید و از شروع یا توقف خودسرانه مصرف داروها اجتناب کنید.

این دارو میتواند نتایج برخی از آزمایش های پزشکی را تحت تاثیر قرار دهد. (مانند تست پوستی آلرژی). همچنین احتمال دارد سبب حصول نتایج اشتباه در برخی از آزمایش های پزشکی شود. درصورت انجام هرگونه آزمایش پزشکی، پزشک معالج را از مصرف فکسوفنادین مطلع سازید.

پرسش سوال

اگر هنوز سوالی در رابطه با فکسوفنادین دارید. میتوانید آن را در انجمن پرسش و پاسخ مطرح کرده و متخصصین مربوطه در وب سایت به آن جواب دهند.

مترجم: فرهاد نامدار
نوشته شده در 28 تير 1397
مرجع : www.webmd.com




دیدگاه کاربران درباره فکسوفنادین

ایوب الهی

سلام و خسته نباشید، من چند روزی گرفتگی صدا و گلو درد و آبریزش دارم و این چند روز قرصهایی بنامهای اکتوکلد و لیکوفار مصرف میکنم سوالم اینجاست که آیا فکسوفنادین رو هم مصرف کنم عوارض جانبی خواهد داشت که به تداخل بخورند یا نه؟ ممنون میشم راهنماییم کنید

ارسال جواب

داروی

سلام حتماً قبل از مصرف هر گونه دارو پزشک را در جریان بگذارید و اجازه پزشک را دریافت نمایید تا دچار تداخلات و عوارض دارویی نشوید.

m.dl

نحوه مصرف دارو را توصیح بدین لطفا؟

ارسال جواب

داروی

نحوه مصرف فکسوفنادینعوارض جانبی فکسوفنادینهشدار ها و موارد احتیاطتداخلات داروییپرسش سوالدیدگاه کاربران موارد مصرف فکسوفنادین فکسو فنادین جزو گروهی از داروهاست که به آنتی هیستامین ها موسوم هستند. فکسوفنادین برای کاهش علایم حساسیت فصلی (آبریزش بینی، خارش چشم ها، سقف دهان یا گلو، عطسه و...) مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو همچنین برای درمان کهیر نیز استفاده میشود. نحوه مصرف فکسوفنادین اگر بدون تجویز و نسخه پزشک از این دارو استفاده میکنید پیش از مصرف آن تمام راهنمایی های موجود در بسته بندی دارو را به دقت مطالعه کنید. این دارو معمولا دو نبت در روز مصرف میشود (هر 12 ساعت یک بار). درصورتی که پزشک این دارو را برای تان تجویز کرده است در مورد نحوه مصرف آن دستورات پزشک را دنبال کنید. اگر از شکل مایع فکسوفنادین استفاده میکنید پیش از مصرف بطری حاوی دارو را به خوبی تکان دهید. همچنین پیش از مصرف، دوز دارو را با استفاده از قاشق های مخصوص سنجش دوز دارو اندازه گیری کنید. فکسوفنادین میتواند همراه غذا یا بدون آن مصرف شود. اگر از قرص های فکسوفنادین که دارای سرعت انحلال سریع تری هستند استفاده میکنید بهتر است آن را با معده خالی مصرف کنید. اجازه دهید که قرص های با سرعت انحلال بالا، روی زبان تان حل شوند و سپس آن را ببلعید.(همراه آب یا بدون آن). تا زمانی که قصد استفاده از دارو را ندارید آن را از بسته بندی خارج نکنید. قرص و کپسول های فکسوفنادین را تنها با آب مصرف کنید و از بلعیدن آن همراه با آب میوه (مانند آب سیب، پرتغال یا گریپ فروت) خودداری کنید؛ این موارد میتوانند جذب فکسوفنادین را کاهش دهند.

داروی

این دارو معمولا دو نبت در روز مصرف میشود (هر 12 ساعت یک بار). درصورتی که پزشک این دارو را برای تان تجویز کرده است در مورد نحوه مصرف آن دستورات پزشک را دنبال کنید. اگر از شکل مایع فکسوفنادین استفاده میکنید پیش از مصرف بطری حاوی دارو را به خوبی تکان دهید. همچنین پیش از مصرف، دوز دارو را با استفاده از قاشق های مخصوص سنجش دوز دارو اندازه گیری کنید. فکسوفنادین میتواند همراه غذا یا بدون آن مصرف شود. اگر از قرص های فکسوفنادین که دارای سرعت انحلال سریع تری هستند استفاده میکنید بهتر است آن را با معده خالی مصرف کنید. اجازه دهید که قرص های با سرعت انحلال بالا، روی زبان تان حل شوند و سپس آن را ببلعید.(همراه آب یا بدون آن). تا زمانی که قصد استفاده از دارو را ندارید آن را از بسته بندی خارج نکنید.قرص و کپسول های فکسوفنادین را تنها با آب مصرف کنید و از بلعیدن آن همراه با آب میوه (مانند آب سیب، پرتغال یا گریپ فروت) خودداری کنید؛ این موارد میتوانند جذب فکسوفنادین را کاهش دهند.

مونارحیمی

این دارو برای کهیر هم تجویز میکنه؟ پزشک اشتباه نکرده؟

ارسال جواب

داروی

بله این دارو برای درمان کهیر نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

نسیم

چرا نباید تا دو ساعت قبل فکسوفنادین انتی بیوتیک مصرف شود،

ارسال جواب

داروی

زیرا باعث کاهش جذب این دارو می شود.

لیلارجبی

باسلام،من ۳روز پیش حساسیتم شروع شدودچارعلائم آبریزش بینی وعطسه و خارش گوش شدم و پس از مصرف ۲بار قرص فکسوفنادین گرفتگی صدا پیداکردم،باید مصرف این قرص را قطع کنم یانه،باتشکر از راهنمایی شما

ارسال جواب

داروی

گرفتگی صدا جزو عوارض این دارو ثبت نشده است. به پزشک اطلاع دهید و درباره ادامه و یا قطع مصرف این دارو با او مشورت کنید.

محبی

میزان مصرف روزانه این دارو چقدر هست؟

ارسال جواب

داروی

این دارو معمولا دو نوبت در روز مصرف می شود. هر 12 ساعت یک بار. با پزشک مشورت کنید.

ali poormehr

برای اثر گذاری بهتر دارو ، قرص رو استفاده کنم یا حالت مایع دارو رو؟

ارسال جواب

داروی

هر نوعی از دارو را که پزشک برایتان تجویز کرده است، مصرف کنید.

مونارحیمی

فکسوفنادین هیچ تاثیری روم نداره داروی مشابه ولی قوی تر از این میتونید پیشنهاد کنید؟

ارسال جواب

داروی

برای جایگزین کردن دارو حتما با پزشک‌مشورت کنید. خودسرانه دارویی را جایگزین نکنید.

زهرا ابراهیمی

فکسوفنادین بهتر است یا سیتریزین؟

ارسال جواب

داروی

این مقایسه درستی نیست که کدام دارو بهتره. پزشک باید متناسب با مشکل شما برایتان دارو تجویز کند.

زینب میری

فکسوفنادین ۱۸۰ میلی برای قطع آبریزش بینی مصرف می کنم،ولی دچار خشکی شدید گلو و دهان شدم،چی بخورم که بهتر شم؟

ارسال جواب

داروی

در اسرع وقت پزشک را مطلع کنید و با او گفت و گو کنید.

ماندانا

درود برشما خسته نباشید من مدت دوسال است سرفه میکنم یکهفته پیش سرماخوردم رفتم دکتر بهم قرص استامینوفن داد همراه بایک ورق قرص فکسوفنادین۶۰ بنظر شماقرص فکسوفنادین۶۰ را برای سرفه مصرف کنم ممنونم

ارسال جواب

داروی

بله این دارو برای درمان سرفه موثر است. اگر پزشک این دارو را تجویز کرده، دارو را مصرف کنید.

حسینی نیا

فکسوفنادین با آسپرین ۸۰ تداخل داره؟

ارسال جواب

داروی

بله این دو دارو باهم تداخل دارویی دارند.

اکبری

میشه قرص فکسوفنادین رو صبح و سیتیریزن رو شب مصرف کرد؟

ارسال جواب

داروی

در مورد تمام داروهای مصرفی خود از جمله داروهای با نسخه و یا بدون نسخه مثل ویتامین ها و داروهای گیاهی با پزشک مشورت کنید.

فایزه قربانپور

من دچار حساسیت فصلی شدم و دچار عطسه و خارش بینی شدم میتونم از فکسوفنادین استفاده کنم ؟

ارسال جواب

داروی

بله این دارو برای درمان و کاهش علائم ناشی از حساسیت فصلی استفاده می شود..

محمدصاحبی

فکسوفنادین برای حساسیت های فصلی هم خوبه ؟

ارسال جواب

داروی

بله این دارو برای درمان علائم ناشی از حساسیت فصلی موثر است.

زینب

شکل مایع فکسوفنادین رو باید داخل یخچال نگهداری داشت ؟

ارسال جواب

داروی

به راهنمای موجود در دارو مراجعه کنید. شیوه نگهداری انواع مختلف این دارو می تواند متفاوت باشد.

عصمت رضوی

من سقف دهانم شدیدا میخاره و قرمز شده میتونم از فکسوفنادین استفاده کنم ؟

ارسال جواب

داروی

ابتدا باید علت علائمی که دارید مشخص شود، سپس اقدام به مصرف دارو نمایید.

الهه علیزاده

من با گرد و خاک حساسیت دارم و سریعا عطسه میکنم و ابریزش بینی دارم بنظرتون این دار میتوته کمکم کنه؟

ارسال جواب

داروی

بله می تواند کمک کننده باشد.

Zahra

براس گرفتگی صدا میتونه مفید باشه؟

ارسال جواب

داروی

اگر علت گرفتگی صدا سرماخوردگی و یا حساسیت باشد، این دارو علائم سرماخوردگی و حساسیت را کاهش می دهد.

Donya

سلام آیا مصرف این دارو با داروی آزیترومایسین۵۰۰ مشکلی ایجاد نمیکنه؟

ارسال جواب

داروی

بله ممون است تداخل داشته باشند با پزشک‌ مشورت کنید.

samir

ایا با مصرف مکمل کراتین تداخل داره؟

ارسال جواب

داروی

در مورد تمام داروهای مصرفی خود از جمله داروهای با نسخه و یا بدون نسخه مثل ویتامین ها و داروهای گیاهی با پزشک مشورت کنید.

سهرابی

سلام خستبه نباشید قبل قرص تلفست میخوردم هیچ مشکلی نداشتم به خاطر این که قرصش تو بازار نیست بجاش قرص فکسوکیم ٦٠ نصفشو میخورم سردرد میگیرم به خاطر چی هست میشه توضیح بدین

ارسال جواب

داروی

سردرد از عوارض جانبی شایع این دارو می باشد.

نازنین اشرفی

برای حساسیت های فصلی چه تایم از روز برای مصرف این دارو مناسبه؟

ارسال جواب

داروی

بهتر است این دارو را همراه یک لیوان آب؛ قبل یا پس از غذا مصرف کنید.

heva

ممکنه باعث بالا بردن قند بشه؟

ارسال جواب

داروی

خیر این دارو قند خون را بالا نمی برد.

nazi

برای درمان کهیر میتونیم بدون تجویز پزشک استفاده کنیم؟

ارسال جواب

داروی

بله این دارو برای درمان کهیر استفاده می شود.

samir

دکتر برای حساسیت های فصلی نظیر عطسه بدون تجویز پزشک میشه استفاده کرد؟

ارسال جواب

داروی

بله این دارو برای کاهش علائم الرژیک فصلی مثل عطسه موثر است.

ali poormehr

مصرف این دارو برای بارداری مضره؟

ارسال جواب

داروی

در طول بارداری بدون تجویز پزشک هرگز مصرف فلوکستین را آغاز یا قطع نکنید.

مهتاب

برای حساسیت فصلی هم استفاده کنیم تاثیر گذاره؟

ارسال جواب

داروی

بله این دارو برای کاهش علائم حساسیت فصلی مفید است.


ارسال دیدگاه برای فکسوفنادین

شما می توانید سوال های خود را در انجمن پرسش و پاسخ وب سایت داروی مطرح کنید و پزشکان و متخصصین داروی در این رابطه پاسخ دهند.

برای ارسال دیدگاه در این وب سایت شما بایستی قوانین وب سایت را در این رابطه مطالعه کنید.